INRIKES

Gislaved får betala tillbaka pengar till äldre

INRIKES Politikerna i socialnämnden i Gislaved införde en avgift för toalettpapper på sina äldreboenden. Nu får kommunen betala tillbaka pengarna efter att deras beslut var olagligt.

I december 2018 bestämde socialnämnden i Gislaveds kommun att införa en abonnemangsavgift på 120 kronor i månaden för toalettpapper och andra förbrukningsartiklar på kommunens äldreboenden.

Nu blir kommunen tvingad att betala tillbaka pengarna då en revisionsgranskning har underkänt beslutet. Beslutet om abonnemangsavgiften skulle tas i kommunfullmäktige, eftersom det inte skett var beslutet olagligt. Totalt rör det sig om runt 300 000 kronor som kommunen får betala tillbaka.

Gislaveds kommun har genomfört stora nedskärningar inom äldrevården vilket lett till många protester. I anordnades det en stor manifestation mot att politikerna åkte till Bryssel och Almedalen samtidigt som de genomförde massa nedskärningar. Politikernas resor finansierades med den nya abonnemangsavgiften.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! ✌

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Upp