Kontakta oss

INRIKES

Gislavedsbor demonstrerade mot politikernas dyra Brysselresor

Publicerat

den

INRIKES Gislaveds kommun har haft stora nedskärningar som drabbat bland annat pensionärer. När politikerna nu istället åker med dyra pengar till EU-möten i Bryssel har det retat upp lokalbefolkningen.

I den lilla småländska kommunen Gislaved råder det en upprorsstämning. Anledningen är främst stora nedskärningar i socialnämndens budget som främst påverkat kommunens pensionärer. När politikerna sedan bestämt sig för att kommunstyrelsen tillsammans med förvaltningscheferna ska åka på en dyr resa till Bryssel för ett studiesyfte har det väckt stora protester på både sociala medier och insändarsidan i lokaltidningarna.

I torsdags valde lokalbefolkningen att protestera utanför kommunhuset i samband med politikernas sammanträde. På manifestationen fanns det representanter från pensionärsorganisationerna SPF och PRO. Från politiskt håll fanns enbart representanter från Kommunistiska Partiet och Miljöpartiet. En del av demonstranterna bar gula västar.

Talare på demonstrationen kritiserade politikernas beslut att sänka kommunalskatten vilken lett till kommunens stora nedskärningar. Miljöaspekten nämndes också då politikerna valt att ta flyget ner till Bryssel. Talaren Erik Andersson från Kommunistiska Partiet tyckte att politikerna kunde finansiera resan med sina egna partiers partistöd istället.

Politikerna uppmanades att komma ut och möta demonstranterna men gömde sig inne i kommunhuset. Kommunstyrelsens ordförande Carina Johansson (C) hade först lovat att kommentera protesterna till SVT men fegade ur i sista minut.

Foto: Erik Andersson, Kommunistiska Partiet

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se