Kontakta oss

INRIKES

Sextrakasserier och kränkningar på travgymnasium

Publicerat

den

INRIKES| Hot och trakasserier från unga killar har lett till att kvinnliga elever på Wångens travskola i Krokom känner sig så otrygga att de aldrig går ensamma.

Det skriver en förälder till en av eleverna på skolan i en anmälan. Diskrimineringsombudsmannen (DO) som nu utreder anmälan kräver nu svar på flera frågor från huvudmannen för skolan Jämtlands Gymnasieförbund skriver SVT-Jämtland.

Det handlar bland annat om pojken ska ha försökt dra ned byxorna på en flicka bakifrån när hon stod och gjorde smörgåsar. Och en annan flicka ska han ha blottat sig för. Enligt uppgifter till polisen ska det under en längre tid ha varit en ”grabbig” stämning på skolan som yttrat sig på olika vis, det har främst rört sig om kränkande kommentarer från pojkar på skolan mot flera av flickorna, men också fysiska ofredanden, enligt polisanmälan.

DO vill bland annat ha svar på hur skolan ställer sig till de misstänkta trakasserierna, vad man gjort för att förhindra dem och hur man ska jobba för att det inte ska hända igen.

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokus.se