Kontakta oss

INRIKES

Grovt näthat avslöjade Joakim Lamottes feministiska hyckleri!

Publicerat

den

NÄTHATET| Joakim Lamotte har gjort sig ett namn som Riksfeminist. Själv har han dock inga problem med att hans följare trakasserar och hotar feminister.

Aktuellt fokus har tidigare avslöjat om hur den självutnämnde journalisten Joakim Lamotte hängt ut feministen Loan Sundman. Han beskrev Sundmans kommentar som ”det goda hatet” vilket är ett uttryck som ursprungligen kommer från flashbacks nazistforum och används flitigt för att svartmåla vänstern.

Sundmans kommentar togs från Hatklubben, en facebookgrupp där medlemmar skriver grova kommentarer om och till varandra. Både Lamotte och Sundman är medlemmar i gruppen. Trots att han är med i leken blev Lamotte kränkt och valde att hänga ut Sundmans kommentarer om honom på sin facebooksida. Hans följare kom snabbt att bidra med absurda mängder näthat gentemot Loan Sundman.

Lamotte valde senare att radera sin inlägg. När han blir konfronterad om varför, ansåg han att han blivit utsatt av näthat i kommentarsfältet. Näthatet som han själv uppviglat mot Sundman hade han inga problem med.

1

Sundman blev utsatt för flera kränkande kommentarer och hot både i kommentarsfältet och inkorgen.

2

3

4

Antisemitiska konspirationsteorier återfanns i kommentarsfältet. George Soros är en judisk affärsman som enligt konspirationsteoretiker ligger bakom det mesta som nynazister och antisemiter ogillar.

5

Kriminell huligan ger Lamotte stöd
En av de som sticker ut i Lamottes kommentarsfält är Kamil Ryba. Han är dömd för flera brott och var under en kort tid ledare för fascistorganisationen Swedish Defence League. Hans senaste dom var när han 2014 dömdes till 6 månaders fängelse då han hotat tidningen GT. Han är även dömd för att hotat med att slå ihjäl sin ex-flickvän.

Ryba administrerar också en facebookgrupp på nätet för polacker i Sverige. Det var 14 medlemmar från den gruppen som beväpnade sig och tänkte attackera ett flyktingboende i Nynäshamn. Polisen stoppade attacken och grep förövarna innan attentatet hann genomföras.

6

Lamotte lät Ryba skriva fritt i hans kommentarsfält utan några problem.

Inga hot mot Lamotte
Lamottes påståenden att tråden raderades på grund av att han blev hotad håller inte. Lamotte har inte gjort någon polisanmälan och de enda hoten som påträffats var de han själv valt att ta ur sitt sammanhang från Hatklubben.

Det framstår som grov ironi när Lamotte, som föreläser i skolor för ockerpriser om näthat och feminism, bestämmer sig för att låta näthat riktat mot en kvinna flöda fritt på sin egen facebooksida.

Aktuellt fokus har sökt Lamotte utan framgång.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se