Kontakta oss

INRIKES

Polischef mordhotas efter Lamotte-uttalande

Publicerat

den

Foto: Polisen/Faksimil Youtube

INRIKES    Polischefen uttalade sig om hoten mot Joakim Lamotte och hans familj. Då blev han mordhotad av nationalister på sociala medier.

Det var i onsdags som Joakim Lamotte meddelade att han avslutar sin journalistiska karriär efter hot mot sin familj.

”På grund av hot mot min familj måste jag tyvärr härmed meddela att jag avslutar mitt arbete med journalistik. Jag har jobbat som journalist i knappt 20 år men nu är det över.”, skrev Joakim Lamotte på Facebook.

I en Twitterdiskussion som uppstod under söndagen förklarar Göteborgs polischef Erik Nord hur han ser på alla nedlagda anmälningar om olaga hot mot Lamotte och hans familj. Enligt polischefen bedriver Joakim Lamotte provocerade journalistik och har sig själv att skylla.

”Självklart ska alla anmälningar bedömas och utredas utifrån omständigheter i ärendet. Men om man självvalt lever i en situation som genererar hundratals anmälningar är det nog ofrånkomligt att det kan infinna sig en form av utmattning och fartblindhet i rättsväsendet.”, skriver Erik Nord på Twitter.

Polischefens uttalande väckte starka reaktioner från Joakim Lamottes följare och ledde till att polischefen fick rejält med hat riktat mot sig, men också direkta dödshot från nationalister som försöker radikalisera Joakim Lamottes följare.

”Vilket helvetes jävla runkland Sverige blivit signerat dessa jävla sossepack. Förstår folk hur jävla hjärnskadad Konstapel Erik Nord är? Klär man sig sexigt får man räkna med att bli våldtagen? Anders Behring Breivik var helt klart före sin tid. Vem tar nu över stafettpinnen?”, skriver en nationalist på Twitter.

En av grundarna och ledarna för den nationalistiska organisationen Det fria Sverige, nazistveteranen Magnus Söderman, skriver att den svenska polisen inte är svenskarnas polis. Underförstått att svenska nationalister ska börja se svenska poliser som fiender.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se