Kontakta oss

DEBATT

Gud bevare oss från veganska queerfeminister

Publicerat

den

Foto: Nyheter Idag

DEBATT    Visst är det roligt när Moderaternas starke man i Staffanstorp uttalar sig om veganska queerfeminister som stör grillande villaägare i den skånska idyllen. Men glöm inte att det finns en tanke bakom Sonessons retorik. Det handlar om det han inte vill att vi ska prata om, nämligen vad högerns politik innebär för vanligt folk.

– Vi vill ha ett tryggt samhälle där folk är fria att jobba och sköta sig själva. Där man får grilla sin köttbit i trädgården utan att bli påhoppad av en vegansk queerextremist, säger Christian Sonesson i en intervju med tidningen Bulletin.

Till och med den ärkekonservativa tidningens reporter reagerade på Christian Sonessons utspel. Det som diskuterades var nämligen lokalpolitiken i Staffanstorp. När reporten Sören Billing inflikar att veganska queerfeminister knappast är ett problem i andra kommuners trädgårdar svarar Christian Sonesson:
– Nej, men ni fattar vad jag menar.

Christian Sonessons svar sätter verkligen fingret på tillståndet inom Moderaterna just nu. Finns det inget att uppröras över så ser man till att skapa det själv. I Sonessons fall handlar det om att försöka förmedla bilden av Staffanstorp som den sista utposten mot PK-etablissemanget. På så sätt lyckas han ducka diskussioner om sin egen politik – vilket är vad hela strategin går ut på.

Ur ett borgerligt perspektiv har Christian Sonesson nämligen misslyckats i Staffanstorp. Det första som hände efter M och SD tog över makten i kommunen 2018 var en rejäl skattehöjning, tvärtemot tidigare vallöften. I normala fall brukar invånarna få något tillbaka när politikerna genomför skattehöjningar, exempelvis mer satsningar på välfärden, men i Staffanstorps fall lyckades Moderaterna och SD göra tvärtom. Istället för att satsa på välfärden valde Team Sonesson att driva igenom nedskärningar inom skolan. Och så har det fortgått mandatperiod efter mandatperiod. Man får väl helt enkelt anta att majoriteten av Staffanstorpsborna är nöjda med att skattepengarna går till Christian Sonessons symbolpolitiska korståg istället för välfärden.

Mikael Nilsson – Staffanstorpsbo
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons