Kontakta oss

INRIKES

Gula väst-protester mot Knivsta-politikernas vräkningspolitik

Publicerat

den

INRIKES Precis när kylan slog till som värst över landet fattade politikerna i Knivsta beslut om att vräka ett stort antal flyktingar. Just nu har människor börjat protestera utanför kommunhuset och man uppger att man inte tänker gå därifrån förrän man har fått tala med beslutsfattarna.

När det statliga etableringsstödet började sina i kommunen valde beslutsfattarna i Knivsta att vräka ett stort antal flyktingar från sin hem. Beslutet som meddelades förra veckan har gjort många kommuninvånare heligt förbannade. Aktuellt Fokus har pratat med Björn 34 år från Knivsta.

– Det här är rent ut sagt för jävligt. Vill politikerna att människor ska frysa ihjäl eller vad sysslar dom med? Det här rör sig inte bara om unga grabbar från Afghanistan, det här drabbar även svårt sjuka äldre, säger Björn.

Enligt uppgift hade politikerna inte fört någon som helst dialog med de berörda personerna. Vid 10-tiden började flera Knivstabor iklädda gula västar anlända till kommunhuset. Demonstranterna kräver att få prata med de politiker som varit med om att fatta de senaste besluten.

– Det här är väldigt svinaktigt gjort av politikerna. Har vi tagit emot flyktingar så är det kommunens förbannade skyldighet att göra det på bästa sätt också. Att vräka folk i mitten av december är omänskligt, säger Björn till Aktuellt Fokus.

En av demonstranterna

Sedan kommunvalet 2018 styrs Knivsta av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Enligt uppgift ska drygt 200 personer drabbas av politikernas vräkningar.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se