Kontakta oss

KULTUR

Gurra G: fem enkla råd till Socialdemokraterna

Publicerat

den

Foto: Faksimil Twitter/Janwikifoto

INRIKES Med motiveringen att Socialdemokraterna verkar ha dåliga strategiska rådgivare, ger hip hop-legenden Gurra G ger fem råd till Socialdemokraterna. Här är råden i sin helhet.

Regeringskris och en partiledning som går längre och längre åt höger. Socialdemokraterna har hamnat i en mardrömssituation. Mitt i pågående krisen kastar kompositören och hip hop-legenden, Gurra G, sig rakt in i den politiska debatten. Enligt Gurra behöver Socialdemokraterna göra en helomvändning om partiet inte ska minimera sin egen politiska betydelse. Eftersom han anser att Socialdemokraterna har kassa strategiska rådgivare gav han fem öppna råd till partiet under lördagen.

I slutet av Gurras rantande publicerade han även en subtil känga till lönekulturen inom Socialdemokraterna. ”Undrar ni något eller behöver mer hjälp är det bara att kontakta mig. Jag ställer upp direkt och tar klart mindre än 60 000/månad”, skrev han på Twitter.

Här är Gurras fem råd!

1. De ni ska våga stöta er med är era ideologiska motståndare, inte era egna väljare.

2. Återgå till att vara ett stabilt och uppsamlande vänsterparti, inte amorfa och nyliberala vindflöjlar utan egen riktning.

3. Ge upp makten om det inte finns parlamentarisk grund för att genomföra ERA EGNA politiska visioner. Det kommer nya val.

4. Ge Löfven en jättefin avtackningsfest i Stadshuset. Han har varit bra, men börja på ny kula i god tid inför nästa val.

5. Vill man tillfredsställa alla har man lagt ribban för lågt. Väljarna ska välja er för det ni är, inte för det ni gissar att de eventuellt vill ha.

Här kan du läsa fler Tweets från Gurra G.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se