Kontakta oss

INRIKES

GW toksågar KD-ledaren: ”Kan inte ett pillekvitt om vapen”

Publicerat

den

Foto: Albin Olsson

INRIKES   Leif GW Persson fullkomligen totalsågar Ebba Buschs uttalande om att hon vill se fler skjutna demonstranter under påskprotesterna. – Hon kan träffa en lada förutsatt att hon står inuti ladan, säger han i TV4.
våldsuttalande.

I samband med påskprotesterna mot den högerextrema pedofilen Rasmus Paludan drabbades flera städer av våldsamma upplopp. Efter upploppen gick KD-ledaren Ebba Busch ut och ifrågasatte varför polisen inte sköt mer än varningsskott. Enligt Buschs borde polisen skjutit ner minst hundra människor.

Att polisen inte sköt mer har sin förklaring i att poliserna visste att oskylda personer kunde komma till skada eller dö, samt att flera situationer saknade lagligt stöd för att skjuta. Det sade kriminologen Leif GW Persson i TV4:s Nyhetsmorgon.

Enligt GW Persson är det tydligt att Ebba Busch ville göra ett politiskt utspel, men att hon inte var beredd på att hon skulle få massor kritik från stora delar av poliskåren.

– För det är ju inte Ebba Busch som ska utöva den här praktiken som hon rekommenderar andra. Det finns naturligtvis starkt motstånd mot att skjuta mot kvinnor och barn speciellt vilket de mer eller mindre uppmanades att göra, säger GW Persson till TV4.

När programledaren Anders Pihlblad frågar vad GW tycker om Ebba Busch uttalande och insinuerar att KD-ledaren skulle vara påläst om ämnet och kunna en del om vapen, svarar GW att Ebba Busch inte kan nånting om vapen, trots att hon har jägarlicens.

– Ebba Busch kan mycket om vapen? Hon kan inte ett pillekvitt om vapen, säger Leif GW Persson till TV4.

– Hon kan träffa en lada förutsatt att hon står inuti ladan, ungefär det sammanfattar hennes kunskap om skjutvapen, säger han.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se