Kontakta oss

INRIKES

Håkan Juholt kritiserar konspiratorisk SD-politiker

Publicerat

den

INRIKES I fredags avslöjade vi att SD-politikern Dan Bengtsson från Oskarshamn spridit antisemitiska konspirationsteorier om Greta Thunberg. Nu uttalar sig före detta S-ledaren Håkan Juholt med en personlig betraktelse från sin egen tid som kommunpolitiker i Oskarshamn.

Det var i fredags som Aktuellt Fokus avslöjade att flera SD-politiker spridit antisemitiska konspirationsteorier om Greta Thunberg, bland dem återfanns Oskarshamnspolitikern Dan Bengtsson. När Aktuellt Fokus konfronterade honom med uppgifterna ville han inte kommentera. Istället svarade han: “En vacker dag kommer ni kanske också att vakna”.

Efter avslöjandet blev Dan Bengtsson uppmärksammad och ställd mot väggen av lokaltidningen Östra Småland. Då försvarade han sig med att han inte visste vad det var som han spred vidare på Internet.

– Den kom upp i flödet. Jag tycker att det har blivit en hysteri runt henne. Men jag har inte läst artikeln, så jag har inga åsikter om det som stod i artikeln, säger Dan Bengtsson till Östra Småland.

Sågas av Håkan Juholt

Nu har före detta S-ledaren och Oskarshamnsbon Håkan Juholt uttalat sig om SD-politikerns antisemitiska konspirationsteorier. I kommentarsfältet på lokaltidningens Facebooksida skriver Juholt en högst tänkvärd kommentar om den svenska samtiden och kommunpolitiken i Oskarshamn.

”1982 blev jag invald som ledamot i Oskarshamns kommunfullmäktige. Jag var stolt, hedrad och djupt imponerad av de ledamöter som representerade de olika partierna. På gravstenar i vår kommun ser jag ofta ”ledamot av stadsfullmäktige”. Uppdraget var kopplat till ansvar, bildning och respekt. Jag funderar ofta på vad som följer efter det vi nu i vår tid upplever.” skriver Håkan Juholt.

Håkan Juholts kommentar

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se