Kontakta oss

UTRIKES

USA:s utrikesminister vill sabotera valet för Jeremy Corbyn

Publicerat

den

UTRIKES USA:s utrikesminister hotar Storbritannien med att USA ska sabotera nästa parlamentsval. Anledningen är för att han vill stoppa Labours populära partiledare Jeremy Corbyn.<!–more–

Det är Washington Times som avslöjar att USA:s utrikesminister Mike Pompeo har hotat med att sabotera Storbritanniens nästa parlamentsval. Enligt den prestigefyllda tidningen ska hotelserna uttalats under ett möte med konservativa judiska ledare som hölls bakom lyckta dörrar. Washington Post har kommit över ljudinspelningar från mötet där deltagarna inklusive Pompeo försöjte utmåla Jeremy Corbyn som en livsfarlig antisemit.

I ljudinspelningen från mötet blir Pompeo tillfrågad om han är villig att vidta åtgärder mot Corbyn efter att denne blivit vald i Storbritannien. Då svarade utrikesministern att USA inte kommer vänta på att Corbyn ska bli vald, man kommer försöker stoppa honom redan innan.

– Det är möjligt att herr Corbyn kan vinna loppet och väljas. Du borde veta att vi inte kommer att vänta på honom att göra sådana saker för att börja slåss tillbaka. Vi kommer att göra vårt allra bästa, svarade Mike Pompeo.

På senare år har Jeremy Corbyn och brittiska Socialdemokraterna utsatts för en enorm smutskastningskampanj där politiska motståndare till höger försöker stämpla socialdemokratin som antisemitisk. I Storbritannien har sociala medier använts som ett slags bevis för att Labour skulle acceptera antisemiter i partiet. I januari avslöjade aktivisterna i Electronic Intifada att politiska motståndare skapat antisemitiska trollkonton på sociala medier som utgett sig för att vara sossar. Allt i syfte att spä på smutskastningen mot Labour.

Anledningen till smutskastningen är troligtvis för att Jeremy Corbyn har uttalat sig positivt om Palestina och fördömt Israels otaliga brott mot palestinier.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se