Kontakta oss

INRIKES

Hanif Bali (M) bjöd in terrorfinansiär till Sveriges riksdag

Publicerat

den

Hanif Bali - Foto: Peter Haas/Sveriges riksdag

INRIKES    Riksdagsledamöterna Hanif Bali (M) och Mikael Oscarsson (KD) har bjudit in den sionistiska terrorfinansiären Itamar Marcus till Sveriges riksdag vid två tillfällen. Marcus har tidigare finansierat våldsbejakande terrorgrupper i Israel.

Folkbladets politiska chefredaktör har rört upp känslor bland de konservativa sedan han uppmärksammade att riksdagsledamöter från Moderaterna och Kristdemokraterna bjudit in terrorfinansiären Itamar Marcus till Sveriges riksdag. Itamar Marcus är tidigare vicepresident för den israeliska fonden Central Fund of Israel, en fond som samlar in pengar till illegala ockupanter på Västbanken. Fonden har också gett finansierat tre våldsbejakande organisationer vars ledare är efterträdare till Rabbi Meir Kahane, en organisation som terrorstämplades i Israel 1994 och i USA 1997. Pengar från fonden har även slussats vidare till den våldsbejakande organisationen Lehava som förespråkar våld mot palestinska och mixade judisk-palestinska folksamlingar. Enligt tidningen The Times Of Israel ’ har Central Fund of Israel gett stöd till organisationen Honenu som ger pengar till dömda och åtalade högerextremiste. Organisationen har bland annat gett pengar till terroristen Yigal Amir som mördade Israels premiärminister Yitzhak Rabin 1995.

Hanif Balis försvar håller inte

2016 och 2019 bjöd riksdagsmännen Mikael Oscarsson och Hanif Bali in Itamar Marcus till Sveriges riksdag där dem poserade med den ökända terrorfinansiären. Efter Bergströms granskande ledartext har Hanif Bali försvarat sig genom att beskylla Jonas Bergström för att vända på tidslinjen och beskylla Bali för att inte känna till saker som då inte hänt än. Ett påstående som Jonas Bergström tillbakavisar i ytterligare en ledare där han frågar om M och KD accepterar stöd till extremister.

Redan 2016 kritiserade Aftonbladets ledarsida mötet och skrev om kopplingen mellan Marcus, Im Tirzu som vill ”transferera” palestinier till andra länder, Honenu som stöttat premiärminister Yitzhak Rabins mördare samt terrorgruppen Bat Ayin Underground Men det är fler kritiken bör riktas mot. Med på mötet var även riksdagsledamöterna Roland Utbult (KD), Magnus Oscarsson (KD), Mikael Oscarsson (KD) och Margareta Cederfeldt (M). Även de lät sig fotas. Bilden publicerades i Jerusalem Post, vilket såklart var en propagandaseger för Marcus.”, skriver Jonas Bergström i Folkbladet.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se