Kontakta oss

INRIKES

Moderattopp höjer sin lön med 75%

Publicerat

den

Foto: Trelleborgs kommun

INRIKES Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg höjer sin lön med 53 500. Kommunen inför också fler avlönade kommunalrådsposter samtidigt som politikerarvodena höjs.

I Trelleborgs kommun är det Moderaterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna som styr. Nu har det blåbruna styret i kommunen beslutat att införa fler avlönade tjänster samtidigt som de höjer sina egna löner, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M) blir den som får den största löneökningen med hela 75%, från dagens 71 500kr till 125 000kr i månaden. De olika nämndernas ordföranden får en dubblering av deras nuvarande lön.

Carlqvist försvarar sin löneökning med påståendet att hon varit ”Felavlönad”.

– Jag har full förståelse för om det sticker i ögonen men jag har varit felavlönad tidigare, säger hon till SVT Nyheter.

”Långa arbetsdagar”
Carlqvists partikollega, Venzel Rosqvist är ordförande för arvodesnämnden som sätter politikernas löner i kommunen. Rosqvist försvarar löneökningen med att de har långa arbetsdagar och ett stort ansvar.

Centerpartiet var det enda partiet som valde att rösta nej till löneökningen. Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och det lokala partiet Vårt Söderslätt deltog inte i omröstningen.

Moderaten Isac Rubin gick emot partilinjen och röstade nej.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se