Kontakta oss

KULTUR

Hanne Kjöller: Fel av SVT att rapportera om Sven-Erik Magnusson död

Publicerat

den

INRIKES| Enligt den liberala Expressen-krönikören var det fel att SVT och Sveriges Radio rapporterade om den folkkära dansbandsångaren Sven-Erik Magnussons död. ”Man kan väl hedra döda utan att inslag i Aktuellt” skriver hon på Twitter.

Nyheten om dansbandsångaren Sven-Erik Magnussons död dominerade de stora svenska nyhetssajterna under gårdagen. Något som verkar irriterande för den liberala journalisten Hanne Kjöller som gick ut på Twitter ifrågasatte om Magnussons död verkligen var en riksnyhet. Bland annat tycker hon att det är fel av SVT och SR att rapportera om nyheten.

Som frontfigur i dansbandet Sven-Ingvars var Sven-Erik Magnusson en av Sveriges mest folkkära artister, och så sent som i fjol firade han och bandet 60 år med konserter över hela Sverige. Att hundratusentals svenskar hyllade den folkkära artisten är däremot inget skäl för medierna att skriva om hans bortgång menar Hanne Kjöller.

Hanne Kjöller försvarar sig genom att skriva att det inte är antalet fans som ska avgöra huruvida man ska räknas som en av de stora i musikvärlden. Istället är det individens plats i historien som ska avgöra enligt Kjöller.

Fick svar på tal

Flera personer har reagerat på Kjöllers utspel. Bland annat anklagar Marcus Jerräng henne för landsbygdsförakt. Andra Twitteranvändare anser att Kjöllers utspel är arrogant. ”Smaklöst och skrämmande” skriver en person som reagerar starkt på utspelet.


Hanne Kjöller är frilansjournalist och krönikör på den liberala kvällstidningen Expressen. Hon är tidigare ledarskribent på Dagens Nyheter och uttalat liberal. Hanne Kjöller har hamnat i blåsväder ett stort antal gånger. Bland annat har fackförbundet Byggnads avslöjat Hanne Kjöllers högerpropaganda när hon for med osanning om antalet arbetsrelaterade dödsfall inom byggbranschen.

Fredrik Johansson
fredrik.johansson@aktuelltfokus.se