Kontakta oss

NOTISER

Riksdagsman försvarar uthängning av vänstermotståndare som tar ställning mot lönedumpning

Publicerat

den

hanifbali
INRIKES
| Den moderata riksdagsmannen Hanif Bali har gått ut på mikrobloggen Twitter och försvarat högerlobbyisten Rebecca Weidmo Uvells uthängning av journalisten Karin Pettersson efter att denne hade kritiserat arbetsköparnas lobbyorganisation, Svenskt Näringsliv och deras vurm för massiva löneskillnader och lönedumpning.

Under dagen har kritiken haglat mot Rebecca Weidmo Uvells uthängning av Karin Petterssons gatuadress. På mikrobloggen Twitter har flera personer valt att länka till Aktuellt Fokus nyhet om det hela och även ställt Rebecca Uvell till svars för sitt agerande. Som i sin tur återigen valde att ljuga om att hon hade lagt ut Karin Petterssons gatuadress.

uvellblogg1

Rebecca Uvells stycke som hon påstår att hon inte har skrivit.

Men det är inte alla som är emot uthängningar av gatuadresser. Den moderata riksdagsmannen Hanif Bali gick under dagen till Rebecca Uvells försvar och hävdade att uthängningen inte skulle ses som en uthängningen eftersom man kan söka sig till informationen på nätet.

Fick svidande kritik

Uttalandet mötte genast motangrepp av människor som tog avstånd från Rebecca Uvells högerpolitiska praktik. En praktik som Hanif Bali valde att försvara genom att vifta bort kritiken genom att jämföra journalister med folkvalda riksdagspolitiker som lever på skattepengar. En jämförelse som inte gick hem hos den erfarna TT-reportern Owe Nilsson som konstaterade att riksdagsmännens gatuadresser knappast hängs ut på det sätt som högerlobbyisten Rebecca Uvell gjorde.

hb1

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se