Kontakta oss

NOTISER

Här avslöjar fackförbundet Hanne Kjöllers falska högerpropaganda

Publicerat

den


HÖGERETABLISSEMANGET| När den högervridna ledarskribenten Hanne Kjöller försöker fara med osanning och misskreditera organiserade arbetare inom fackförbundet Byggnads fick den kända högerdebattören svar på tal. På bara ett par knapptryck kunde fackförbundet avslöja Kjöllers högerpropaganda och konstatera att hon hade valt att ”kjöllra” istället för att ta reda på fakta.

byggnadskjöller

I Hanne Kjöllers ledare, ”När arbetsplatsolyckorna blir färre tiger Byggnads” som publicerades i Dagens Nyheter skriver den kända högerjournalisten och debattören att fackförbundet Byggnads inte brydde sig om att rapportera om antalet sjunkande dödsolyckor inom branschen. Uppenbar smutskastning med syftet att misskreditera fackförbundets genom att framställa dem som propagandister.

Problemet för Hanne Kjöller den här gången var att hon likt tidigare gånger hade glömt att läsa på om vad hon skriver om vilket medförde en fantasihistoria om Byggnads som saknade substans. Vilket Byggnads även påpekade på sociala medier där de konstaterade att Hanne Kjöller kjöllrar.kjöllra

I ett humoristiskt Facebook-inlägg skriver fackförbundet bland annat följande: ”När Arbetsmiljöverket i går presenterade de glädjande siffrorna att dödstalen sjunker så gladde vi oss naturligtvis väldigt mycket över detta och skrev om det på Byggnads Facebook-sida. Vi får naturligtvis ta på oss ansvaret för att Hanne Kjöller inte orkade leta där. Hon är ju inte precis känd för grundlig research och det borde vi ha tänkt på.”

Byggnad skriver även följande gällande dödsfall på jobbet.
– Det är svårt att förstå Hanne Kjöllers enorma förakt för Byggnads fackliga arbete. Vi har som mål att ingen ska behöva dö eller skadas på jobbet. Oavsett om man kommer från Sverige eller något annat land. Kan det vara så kontroversiellt?

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se