Kontakta oss

INRIKES

Här är Håkan Juholts käftsmäll på Hanif Bali: ”lämna Riksdagen”

Publicerat

den

INRIKES Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali bör ändra sitt språkbruk mot meningsmotståndare eller lämna Riksdagen. Det skriver en märkbart förbannad Håkan Juholt i ett uttalande på Facebook.

De senaste dagarna har M-riksdagsledamoten Hanif Bali gått till hårda angrepp mot meningsmotståndare på Twitter. I ett fall går han så han så långt att han kallar den liberala socialdemokraten Torbjörn Jerlerup för ”svagbegåvad” och ”dumma apa”. Något som har fått många människor att reagera negativt mot Bali. En av alla som har reagerat är Sveriges ambassadör på Island, Socialdemokraternas före detta partiledare Håkan Juholt.

På Facebook skriver Håkan Juholt att riksdagens talman borde kalla till sig Hanif Bali och ge honom valet att ändra sitt språkbruk eller lämna Sveriges Riksdag.

”Om dessa uttalanden inte är fejk, anser jag med 22 års erfarenhet som ledamot av Sveriges riksdag, att talman Norle’n ska kalla till sig ledamoten och uppmana denne att ändra sitt språkbruk eller lämna Riksdagen.” skriver Håkan Juholt.

Enligt Håkan Juholt handlar demolrati om att åsikter möts och att man ska visa varandra respekt. Något Hanif Bali inte lever upp till när han kallar meningsmotståndare för svagbegåvade dumma apor.

”Vår demokrati bygger på att åsikter möts och att vi visar varandra respekt. Att en riksdagsledamot kallar en meningsmotståndare för ”din dumma apa”, ”pucko” och ”svagbegåvad” underminerar tilltron till Riksdagen. Det är en mycket farlig väg att gå och den leder endast utför.”

Källa: Facebook.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se