Kontakta oss

INRIKES

M-riksdagsmannen: Pensionärer som söker bostadsbidrag ska skämmas!

Publicerat

den

Foto: Nyheter Idag

HÖGERN| Den moderata riksdagsmannen Hanif Bali tycker att ensamstående föräldrar och fattigpensionärer ska skämmas om dom söker bostadsbidrag. Det framgår av Hanif Balis syn på svenskarnas sociala skyddsnät som han delgav sina följare på Twitter tidigare idag.

Anledningen till Hanif Balis utspel är att förre V-ledaren Lars Ohly har levt på så kallad riksdagsersättning samtidigt som han bara sökt 14 jobb de senaste två åren. Men istället för att ge sig på den statliga gräddfilen för riksdagspolitiker så attackerar Hanif Bali svenskarnas sociala skyddsnät.

Enligt Hanif Bali borde samhället återgå till 1970-talets negativa syn på sociala skyddsnät. Bland annat hänvisar han till Sydkorea och skriver att människor inte vill nyttja bostadsbidrag på grund att de skäms.

Skärmavbild från Twitter.

 

I Sverige kan man få bostadsbidrag om man har barn, är pensionär eller är mellan 18 och 28 år gammal. Vem som helst är inte berättigad till bostadsbidrag. Bidraget är exempelvis inte tänkt att göra livet enklare för högavlönade människor utan ska gå till främst ekonomiskt svagare grupper, som t ex ensamstående föräldrar, studenter och pensionärer. Enligt Försäkringskassan betalar staten ut cirka 4,5-5 miljarder kronor i bostadsbidrag per år i Sverige. Vilket är drygt 10 skattemiljarder mindre än vad staten spenderar på RUT- och ROT-avdrag.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

.

Maria Johansson – Foto: Moderaterna
maria.johansson@aktuelltfokus.se