Kontakta oss

ARBETSLIV

Här är Malmökrogarna som utnyttjar slavarbetare

Publicerat

den

Foto: Aktuellt Fokus

KAPITALISMEN   Krogimperiet i Malmö utnyttjar arbetare som slavar för så lite som 10-15 kronor i timmen. Aktuellt Fokus har granskat krogimperiets ägare och kan nu presentera en lista på vilka krogar Malmöborna bör undvika i framtiden.

För den som vill fördjupa sig i vad som händer i delar av Malmös näringsliv kan vi rekommendera Johanna Karlssons lysande reportage om Suravi som blev bortgift som 14-åring och tvingades till slavarbete under vedervärdiga förhållanden.

Reaktionerna på de grova missförhållandena har varit starka. Men än så länge har kommunens socialdemokratiska styre inte gjort några officiella uttalanden. Vi på Aktuellt Fokus har däremot tittat närmare på familjekoncernens befattningar inom svenska näringsliv och skapat en lista över vilka krogar Malmöborna bör undvika. Eftersom koncernen bland annat bedriver sin verksamhet med hjälp av bulvaner kan det finnas fler företag som bör sättas upp på listan. Här är de sex krogar som är identifierade just nu, listan kan komma att växa. Hjälp till att sprida listan genom att dela denna artikel på sociala medier.

Golden Shiva

Nya Belle

Indian Kitchen (Tidogare Bulls & Barrels)

Njutbar

Indian Curry Hut

Källan

 

 

Kim Fredriksson – Foto: Aktuellt Fokus
redaktionen@aktuelltfokus.se