Kontakta oss

UTRIKES

Experter vill avsätta Donald Trump på grund av psykisk sjukdom

Publicerat

den

USA Flera psykiatriker varnar för Trumps mentala tillstånd. De anser att han är psykiskt instabil och att hans tillstånd förvärras. 

Ursprungligen var det 27 psykiatriker och andra experter inom området som gick samman och släppte boken ”The Dangerous Case of Donald Trump: 27 Psychiatrists and Mental Health Experts Assess a President”. Boken undersöker Trumps psykiska hälsa.

Numera är det tusentals experter inom psykiatrin som anser att Trumps mentala tillstånd gör att han inte klarar av jobbet som president. En namninsamling från organisationen ”Duty to Warn” har blivit signerad av över 60 000 personer inom branschen.

Vår professionella bedömning är att Donald Trump visr symtom på en allvarlig psykisk sjukdom som gör honom psykologiskt oförmögen att kompetent utföra sitt uppdrag som president i USA. Och vi begär med all tillbörlig respekt att han avlägsnas från tjänst, enligt artikel 4 i den 25:e ändringen till konstitutionen, där det står att presidenten ska ersättas om han inte kan fullgöra sina befogenheter och uppgifter”, skriver Duty to Warn i sin namninsamling.

Psykiatrikerna är inte ensamma om att oroas över Trumps mentala tillstånd. Tidigare i år ifrågasatte den republikanska senatorn Bob Corker om Trump hade den stabilitet som krävs för att utföra sitt jobb som president. Corker är annars en av Trumps starkaste anhängare i kongressen.

Corker fick stöd av säkerhetstoppen James Clapper. Clapper har arbetat i Vita huset under de två föregående presidenterna, George W. Bush och Barack Obama. James Clapper var orolig över att en man i Trumps mentala tillstånd har tillgång till kärnvapen.

-Om Trump får ett impulsivt infall och tänker göra något för att stoppa Kim Jong Un finns det inte mycket som kan hejda honom, sa Clapper till CNN.

 

Nicklas Andersson nicklas.andersson@aktuelltfokus.se