Kontakta oss

INRIKES

Här är SD-politikerns helgalna konspirationsteorier

Publicerat

den

INRIKES  Anser att hemliga makter styr vädret – tror att änglar kan heala människor – delar nazistiska konspirationsteorier på Facebook – Tror att svenska folket drogas av Annie Lööf. Aktuellt Fokus har granskat SD-politikern Ann-Katrin Matar!

Chemtrails-förespråkarna tror att dolda nätverk  kontrollerar vädret och påstår att hemliga makter sprutar ut gifter i atmosfären. Det var i denna miljö som Ann-Katrin Matar fick upp ögonen för Sverigedemokraterna. Några år senare företräder hon Sverigedemokraterna i Botkyrka kommunfullmäktige och är aktiv nämndeman.

När Aktuellt Fokus granskar Ann-Katrin Matar visar det sig att hon har haft ett stort engagemang i ”chemtrail”-frågan. Bland annat har hon demonstrerat under Almedalsveckan och spridit konspirationsteorierna på gator och torg sedan flera år tillbaka.

På sociala medier är SD-politikerns engagemang desto större. Sedan minst fem år tillbaka har Ann-Katrin Matar tagit mängder med bilder och filmklipp på himmeln. Materialet har hon sedan publicerat på sin privata Facebooksida och i olika Facebookgrupper för konspirationsteoretiker. En av de Facebookgrupper där hon har gjort flest inlägg i tillhör före detta Miljöpartisten, Pernilla Hagberg, som rikskänd 2012 när hon påstod att det var CIA som låg bakom de så kallade chemtrail-utsläppen.

– Det är väldigt trevligt för en maktorganisation att kunna kontrollera vädret och styra det för sina egna syften, sa Pernilla Hagberg i en intervju med Aftonbladet.

Sökte kontakt med änglar med hjälp av en hästhealare

”hand i hand med Änglarna för att få en av de högsta formerna av healing till individer, grupper och planeten. Änglar är kosmiska krafter som existerar utanför de olika dimensionerna som vi känner dem.”

Vem kan motstå en sådan beskrivning? Inte SD-politikern Ann-Katrin Matar. Under granskningens gång visade det sig att SD-politikern tror att man kan bli healad av änglar. Så sent som förra året ansökte hon om att få kontakt med änglar med hjälp av master teachern Annika Heurlin som även erbjuder Hästhealing.

”Skulle vilja ha hjälp från änglarna” skrev Ann-Katrin Matar till hästhealaren den 27 juli förra året.

Spred nazistiska konspirationsteorier

Galenskaperna slutar inte med änglar och konspirationer om vädret. Så sent som för ett par veckor sedan spred Ann-Katrin Matar nazistiska konspirationsteorier från nazistveteranen Björn Björkqvist. I en av Björkqvists propagandafilmer på Youtube sprider han terorin att den svenska skolplikten skulle vara någon slags hemlig plan för att få människor äkska mångkultur. Ett budskap som Ann-Katrin Matar av allt att döma håller med om.

Svenska folket drogas av Annie Lööf

Enligt Ann-Katrin Matar drogas befolkningen av den svenska läkarkåren på uppdrag av Stefan Löfven och Annie Lööf. Det insinuerade hon den 8 december 2018 då hon skrev att svenska läkare drogar människor så att folk ska hålla sig lugna. På så sätt skulle svenska staten undvika protester som gula väst-protesterna i Frankrike.

”Tips till Macron! Varför håller vi oss lugna i Sverige trots alla hemska prisökningar och nerskärningar och sparande? Höjda priser och sänkta löner? Gör som Sverige: Låna några svenska läkare som drogar folk så de håller sej lugna som svenska folket. Där ligger hemligheten. Fråga Stefan Löfvén och Annie Lööf.”, skriver Ann-Katrin Matar på Facebook.

Aktuellt Fokus har försökt nå SD-politikern Ann-Katrin Matar för en kommentar.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se