Kontakta oss

INRIKES

Svenskt Näringslivs tankesmedja kräver straffdispens för fulla båtförare

Publicerat

den

INRIKES   Never mind båtolyckor och risken för drunkningsolyckor. Enligt Svenskt Näringslivs liberala tankesmedja, Timbro, borde det vara en självklarhet att få supa till det när man kör båt.

Timbroredaktören Blanche Jarn har tidigare drivit kampanjer mot att människor firar julen utan fylla. Nu riktar hon fokus på den nya sjöfyllerilagen som innebär att även båtägare måste vara nyktra till havs.

”Det finns ett egenvärde i att människor får göra saker de tycker är trevliga, ett egenvärde som många ledande politiker och nykterhetslobbyn bakom dem inte verkar kapabla att förstå.”, skriver Blanche Jarn i en ledartext på Timbros webbmagasin Smedjan.

Blanche Jarn skriver även att sjöfyllerilagen inte handlar om folkhälsa eller att göra  det mer säkert ute på sjön. Istället lanserar hon konspirationsteorin att sjöfyllerilagen handlar om att politikerna är ute efter båtägarnas pengar. Enligt Timbroredaktören är det negativ moralism att förespråka nyktra båtförare i svenska vatten.

”Lagstiftningen finns där för att somliga personer känner ett behov av att tvinga sin egen moral på andra.”, skriver hon.

Källa: Smedjan

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se