Kontakta oss

ARBETSLIV

Arbetsköpare blev våldsam när förarna krävde bättre arbetsvillkor

Publicerat

den

taxi020

OTRYGGA SVERIGE| VD:n för Taxi 020 våldsam när företagets anställda taxichaufförer protesterade och krävde bättre villkor. Arbetsköparens sjuka beteende filmades och i efterhand har han försvarat sitt agerande med att han kände sig ”livrädd”. Ett påstående som Svenska Transportarbetarförbundet kallar för pinsamt.

De anställda färdtjänstförarna vid Taxi 020 kräver bättre villkor från arbetsköparens sida. När de konfronterade arbetsköparen Claes Löfvenberg svarade han med att bli våldsam mot förarna. Bland annat slog han telefonen ur handen på Allonias Sebhatu som filmade Löfvenberg beteende. Svenska Transportarbetarförbundet har publicerat filmen på sin Facebooksida och kallar arbetsköparens beteende för oacceptabelt. Utöver det skriver de organiserade arbetarna att arbetsköparen ljuger i intervjuer och att hans bortförklaring är att betrakta som pinsam.

När Aftonbladet intervjuar Claes Löfvenberg är bortförklaringen ytterst genomskinlig om man ser till det sjuka beteende som syns på Allonias Sebhatus filmklipp.

– Jag ser inte den här killen och när jag plötsligt får syn på honom ser jag att han har något i handen. Jag uppfattar det som ett tillhygge av något slag varför jag drar upp händerna, jag blev ju rädd sade Claes Löfvenberg till Aftonbladet.

Allonias Sebhatu att han ska polisanmäla VD:n. Han beskriver även arbetsköparnas agerande som onormalt.

– De är inte normala affärsmän på det bolaget, jag tycker det är skrämmande säger Allonias Sebhatu till Aftonbladet.

Se Transportarbetarförbundets videoklipp på Facebook nedan.

https://www.facebook.com/TransportFacket/videos/1050874004935334/

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se