Kontakta oss

NOTISER

Videobeviset – Här skändar polisen minnesplatsen för terroroffren i Paris

Publicerat

den

FB_IMG_1449210259317FRANKRIKE | Både staten, gammelmedia och högerradikala gav vänsteraktivister skulden för att ha skändat en minnesplats för terroroffren i Paris – Nya videobevis avslöjar nu att det var polisen som skändade minnesplatsen ifråga.

Inför klimattoppmötet i Paris hade president Hollande utlyst stränga order till fransk polis att stoppa alla försök till demonstrerad yttrandefrihet i den franska huvudstaden. Inskränkningen i demokratin kom däremot att brytas genom en rad innovativa sätt där bland annat gatuteater och gatumusik samt offentlig konst kom att prägla protesterna.

I samband med att polisen skulle avhysa och gripa klimataktivister valde flera maskerade poliser att klampa rakt in bland blommor och ljus som anhöriga till offren som dog i terrorattentaten i Paris för några veckor sedan.
Myndigheterna och systemtrogna politiska krafter som exempelvis den nya högern och Front National har intagit statens roll och gett vänsteraktivister skulden för skändningen. Men i och med att demokratiaktivister på plats filmade händelseförloppet har propagandarapporteringen nu avslöjats som ren lögn.

I händelseförloppet ser man klart och tydligt hur en uniformerad respektlös kår fullkomligt struntar i minnesplatsen för att kunna kväva yttrandefriheten och kritiken mot makthavarna. Något som bland annat har uppmärksammats av den fria mediekanalen ”Democracy Now!”

Se videoklippet nedan

 

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se