Kontakta oss

NOTISER

Här bordar israelisk militär den svenska båten och misshandlar besättningen med elchocker

Publicerat

den

israel1
PALESTINA
| Aktuellt Fokus har kommit över en video från Ship to Gaza som klart och tydligt visar hur den israeliska militären brukar våld mot besättningen på den svenskflaggade båten, Marianne af Göteborg.

Strax före bordningen ser man hur israelisk militär försöker rättfärdiga sin olagliga aktion genom att ljuga om att den svenska båten skulle ge sitt stöd till Hamas-regimen.

– Jag är förvånad över att ni är på väg för att stödja regimen, samma regim vars ideologi begår terrorhandlingar mot er säger en militär i högtalare strax före bordningen.

– Varför detta skitsnack. Vi stödjer ingen regim, blev svaret från Marianne af Göteborg.

I ett meddelande på Facebook skriver debattören och författaren Kajsa Ekis Ekman som var med ombord att de övergrepp som hon själv och andra fick genomlida, är att betrakta som vardagsmat för den palestinska befolkningen. Enligt den israeliska militären, IDF, var bordningen som slutade med misshandel, kidnappning och elchocker en händelsefattig bordning.

– Detta är vad IDF kallar för en händelsefattig bordning. Så kan det mycket väl även vara i deras ögon, men fråga då dig själv hur en vanlig bordning ser ut. Sådana de utför mot palestinska fiskebåtar utanför Gazas kust i sina rutinattacker, skriver den frispråkiga Kajsa Ekis Ekman i ett offentligt meddelande på sin Facebook-sida.

Under gårdagen släppte Ship to Gaza även en 8 minuter lång film på Youtube. I filmen ser man hur besättningen på den svenska båten ber de israeliska soldaterna att försvinna då de befinner sig på internationellt vatten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se