Kontakta oss

INRIKES

SD struntar i budgetprocessen: ”Inte haft tillfälle att räkna på det”

Publicerat

den

INRIKES    Struntar i att lägga ett eget budgetförslag. Saknar ekonomisk plan för kommunen men vill styra och göra besparingar ändå. – Vi har inte haft tillfälle att räkna på det, säger gruppledaren.

2018 fick Sverigedemokraterna 22,4 procent av rösterna och blev därmed näst största parti i Högsby kommun. Inför nästa års val siktar partiet på att bli största parti och styra kommunen med Moderaterna och Kristdemokraterna. Men bortom de ambitiösa framtidsplanerna döljer sig en verklighet där Sverigedemokraterna saknar en ekonomisk plan för kommunen. I en färsk intervju med tidningen Oskarshamns-Nytt medger Sverigedemokraternas gruppledare Leif Gustavsson att SD helt enkelt struntar i budgetprocessen. Den enda frågan Sverigedemokraterna driver i budgetprocessen är att minska intäkterna till kommunen. Men hur det ska gå till har Leif Gustavsson ingen aning om.

På frågan om SD inte har någon besparingsplan svarar Leif Gustavsson att Sverigedemokraterna inte haft tillfälle att räkna på det.

– Vi har inte haft tillfälle att räkna på det. Vi har fullt upp med att jobba – vi måste också tjäna in pengar till våra brödkakor. De andra politikerna har höga arvoden och kan ta ledigt för att sitta och hålla på med sådant här, säger Leif Gustavsson.

I intervjun uppger Gustavsson att SD jobbade hårt med att ta fram ett budgetförslag förra året. Men eftersom de övriga partierna röstade på sina egna alternativ antogs inte Sverigedemokraternas förslag. Det var orättvist enligt SD-ledaren.

– Men det verkar inte som att de andra partierna bryr sig om vad vi säger, säger han.

Sverigedemokraterna har hittills inte berättat om partiet tänker stödja den borgerliga budgeten eller den lite mer arbetarvänliga S och V-budgeten.

Stöd röd journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! ✌ (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se