INRIKES

Här hotas Aftonbladet av ledande högerextremisten Kamil Ryba

HÖGERVÅLDET| På mikrobloggen Twitter har den ledande nationalisten Kamil Ryba publicerat hot mot tidningen Aftonbladet. Dessutom gick nationalisten ut och kallade en 61-årig kvinna för ”pissluder”.

När Aftonbladets Lena Melin skrev om de polska högerextremisternas kopplingar till organiserade fotbollshuliganer i Polen blev minerna allt annat än goda. På Twitter gick Ryba ut och kallade Aftonbladets inrikespolitiska kommentator, 61-åriga Lena Melin för ”pissluder”.

Enligt Kamil Ryba som även samarbetar med den pedofilkopplade hatsajten Exponerat var det fel att Aftonbladet publicerade nationaliteten på de polska högerextremisterna som sitter häktade för att ha planerat en attack mot en flyktingförläggning i Nynäshamn söder om Stockholm.

ryba4

Bild på en kalashnikovkula

Efter den grova förolämpningen mot Lena Melin gick Kamil Ryba även ut och hotade den socialdemokratiska tidningen Aftonbladet. I ett inlägg på Twitter skrev den ledande nationalisten att Aftonbladets redaktion kan förvänta sig “besök” från polacker.

ryba7

Dagen efter Rybas hot mot Aftonbladet går Ryba återigen ut på Twitter. Den här gången publicerar han en bild på en kalashnikovkula med meddelandet: ”7.62 är alltid att bra att ha.”

ryba6

Under gårdagen fick Kamil Ryba förlängt kontaktförbud mot Expressens chefredaktör Thomas Mattson. Kamil Ryba är öppen med att det är han som driver Twitterkontot ifråga.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. Patrik S

  2016-02-17 den 22:28

  Som fd vän med Kamil så vill jag säga att det finns gott i honom han har ett explosivt humör, och verkligen inger skjutbanan hemma. Men detta är inte bra!

  • Hans Lundgren

   2016-02-18 den 14:20

   Ja det kanske vi skall vara glada över, förhoppningsvis är han då dålig på att sikta!

  • Thomas

   2016-02-18 den 16:04

   Spelar väl ingen roll…. Hitler hade säkert också goda sidor och dagar… det hjälpte ju föga i slutändan !

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp