Kontakta oss

INRIKES

Här är flyktingarnas så kallade ”lyxmat”

Publicerat

den

INRIKES| Många så kallade alternativa högersajter och sverigedemokrater har spridit rykten om att Sveriges asylboenden serverar lyxmat till flyktingarna. Få människor har däremot sett maten ifråga. Här är flyktingarnas så kallade ”lyxmat”.

Debatten kring maten på flyktingboenden har varit en het fråga. Många människor påstår att maten är så kallad ”lyxmat” eftersom maten upphandlas enligt det kapitalistiska regelverket vilket har inneburit höga kostnader i en rad kommuner runt om i landet. Få människor har däremot sett maten ifråga.

I ett inlägg på Facebook visar solidaritetsarbetaren Josef Janheim-Andersson hur sanningen bakom flyktingmaten i Ludvika ser ut – och den är allt annat än den lyxmat som alternativa högermedier och sverigedemokrater har gett sken av. Istället påminner den om den mat som har orsakat folkstormar av kritik då det har uppdagats att den har serverats inom äldrevården.

lyxmaten

Detta är tydligen lyxigt enligt vissa människor.

Maten på bilden skulle egentligen ha levererats till ett asylboende i Ludvika men när ordern drogs tillbaka levererades matlådorna till en mötesplats för hemlösa i Ludvika istället. Det var där Josef Janheim-Andersson kom över den så kallade ”lyxmaten” och bestämde sig för att ta en bild på det han sarkastiskt kallar för ”kulinariska smaksensation av resturanggourmet.”

Facebookinlägget finner du nedan.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153641424354821&set=a.10151190920024821.468209.688379820&type=3&theater

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se