Kontakta oss

INRIKES

Här jublar Svenonius åt massuppsägningarna av vårdpersonal

Publicerat

den

VÅRDKRISEN   Iréne Svenonius (M) jublade efter massuppsägningarna av vårdpersonal på Nya Karolinska. Enligt Svenonius är nyheten om varslet ”glädjande”.

Mitt under pågående vårdkris i Stockholm kommer uppemot 260 personer förlora sina jobb oå Nya Karolinska. Efter beskedet jublade M-toppen Iréne Svenonius och kallade varslen för en glädjande nyhet och ”bra dag för stockholmarna”. Orsaken till att Svenonius jublade: Alliansstyret hade kunnat sparka 260 oersoner till men väljer att låta bli för närvarande.

”Glädjande nyhet från Nya Karolinska om att varslet av vårdpersonal mer än halveras, till drygt 260 personer. Detta är en bra dag för Stockholmarna.”, skriver Iréne Svenonius på Twitter.

Iréne Svenonius är högst ansvarig för vården i region Stockholm. Hon blev rikskänd i samband med att byggnadskostnaderna för Nya Karolinska skenade med mångmiljardbelopp. Idag är sjukhuset på listan över världens dyraste byggnader. Den planerade kostnaden för sjukhuset var 14,5 miljarder – slutnotan just nu är 61 miljarder.

Vårdpersonal i länet har vittnat om total kris på sjulhusen i över ett år. Växande patientköer, platsbrister och anställningsstopp har skapat en situation där människor dör i onödan. Samtidigt som vårdpersonalen vittnar om krisförhållanden har Svenonius gått ut med att Stockholms högerstyre har läget under kontroll. Vilket har lett till kraftiga reaktioner från allmänheten.

I oktober 2019 blev Iréne Svenonius invald i Moderaternas partistyrelse. I slutet av januari gick hon ut med att hon vill se ännu mer privatiseringar av vården. För att råda bot på pågående vårdkrisen på sjukhusen vill det moderatledda högerstyret satsa på fler vårdcentraler.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se