Kontakta oss

INRIKES

Svenonius vill inte debattera vården i valrörelsen

Publicerat

den

Foto: Frankie Fouganthin

INRIKES Irene Svenonius vägrar ställa upp och debattera vården mitt i valrörelsen. Inte första gången.

Idag skulle egentligen Aftonbladet livesända en debatt mellan M-toppen tillika finansborgarrådet Irene Svenonius och Aida Hadžialić (S). Men så blir det inte. Mindre än 24 timmar innan debatten skulle äga rum lämnade Irene Svenonius återbud.

Irene Svenonius sitter i Moderaternas partistyrelse och är för närvarande region Stockholms högst ansvariga politiker. Trots det har hon satt i system att inte ställa upp i debatter och intervjuer som handlar om de återkommande kriserna inom vården i Stockholm. Så sent som i februari vägrade Svenonius debattera frågan om krisläget på regionens sjukhus. I början av massvaccineringen mot Covid-19 var region Stockholm sämst i landet på att vaccinera äldre och vårdspersonal, under flera månader vägrade Svenonius ta debatten.

”Demokratiskt problem”

På Twitter beskriver Aida Hadžialić debattvägrandet som ett demokratiskt problem.

– Det här är ett demokratiskt problem. Den högst styrande politikern i Region Stockholm är Svenonius. Hon ansvarar för 2,4 miljoner svenskars sjukvård. Driftsbudgeten hon förfogar över är enorm.

– Faktum är att den är näst störst i landet och ligger i paritet med ett EU-land. Totalt motsvarar den 119 miljarder kronor/år. Det här är ett ansvar som förpliktigar. Finansregionrådet Irene Svenonius måste sluta ducka sitt eget ansvar. Väljarna förtjänar svar, skriver Aida Hadžialić.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se