Kontakta oss

NOTISER

Här sparkas Janne Josefsson ut från Sorgenfrilägret i Malmö

Publicerat

den

jannejosefsson2MALMÖ| Janne Josefssons oanmälda besök vid Sorgenfrilägret i Malmö slutade med att ett gäng romska tanter kastade ut den kända journalisten ifråga.

Förra gången Janne Josefsson befann sig i lägret klampade han runt i människors boende och kallade de hemlösa romerna för ”zigenare”. En nedsättande och rasistisk term för romska folkslag. Kritiken mot Josefsson och hans rasistiska språkbruk lät sig inte väntas. Direkt efter sändningen av Josefssons Uppdrag Granskning på Sveriges Television röt ett flertal romska intresseföreningar till. Bland annat gick företrädare för resanderomska föreningen RUNG ut och bad Josefsson be om ursäkt till romer i Sverige. Någon ursäkt kom aldrig.

Idag dök den kända journalisten återigen upp oanmäld och förväntade sig att han skulle bli väl mottagen trots att det inte ens har gått mer än ett par månader sedan han klampade runt i lägret och kallade människor för Z-ordet. Någon välkomstfest blev det däremot inte för den privilegierade journalisten.

Efter att ha debatterat med en lokal aktivist en mindre stund tröttnade en handfull romska tanter på Josefsson och bestämde sig för att köra ut honom. Enligt ett ögonvittne på platsen verkade det som om Josefsson trodde att de romska tanterna skämtade med honom. Något skämt var det däremot inte på tal om, tanterna ansåg att Janne Josefsson hade gjort bort sig och minuten senare var han utslängd från lägret.

jannejosefsson

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se