Kontakta oss

KLIMAT OCH MILJÖ

Här spärrar klimataktivisterna av regeringskvarteren

Publicerat

den

Extinction Rebellion - Faksimil Facebook

INRIKES   Närmare 80 klimataktivister spärrade av regeringskvarteren under fredagsmorgonen. Aktivisterna har även spärrat av Preems huvudkontor.

Idag inleddes Extinction Rebelliond massaktioner för klimatet i Stockholm. Tidigt under morgonen hade aktivister bland annat spärrat Norrbron och Vasabron vid regerings-  och riksdagskvarteren i centrala Stockholm. Under morgonen har aktivister även klättrat upp på Preems huvudkontor och firat ner en stor banderoll. Polisen har svarat med att bära in aktivister i polisbussar.

Faksimil Facebook


Vi befinner oss i mänsklighetens största kris och regeringar runt om i världen, inkluderat vår egen, agerar inte i paritet med det planetära nödläget. Detta är ett brott mot mänskligheten. Därför etablerade ett gäng morgonpigga rebeller blockader på broarna bredvid Riksdagshuset imorse vid klockan 5 för att visa att Vi tänker försöka skydda mänskligheten även om människorna i Riksdagshuset i nuläget inte gör det. Dessa rebeller behöver förstärkning nu när trafiken börjar rulla igång.”, skriver aktivisterna på sin Facebooksida.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se