Kontakta oss

KULTUR

Här sprider Peter Wahlbeck antisemitiska konspirationsteorier

Publicerat

den

KULTUR Före detta Nationalsocialistisk Front och nutida Nordiska Motståndsrörelsen har varit flitiga förespråkare och spridare av de antijudiska konspirationsteorierna. Nu verkar de däremot få konkurrens av den kontroversiella komikern Peter Wahlbeck.

Komikern Peter Wahlbeck har tidigare varit i blåsväder för en rad uttalanden om invandringen och spridit  konspirationsteorier om vänsterrörelsen i Sverige. Nu har den 55-åriga halläningen gått över alla tidigare gränser och anklagar den amerikanska kapitalisten George Soros för att ligga bakom flyktingströmmarna till Europa.

”Den khazar-judiske Rothschild-torpeden George Soros var den huvudsaklige organisatören bakom den så kallade ”flyktingkrisen” (egentligen folkomflyttningen) 2015.” skriver Peter Wahlbeck på Facebook.

I samma Facebookinlägg sprider Wahlbeck även bilden av att flyktingarna är en del av en större konspiration vars syfte är att skapa mer kapitalism genom att slå sönder nationalstaterna.

”Globalisterna driver på folkomflyttningar för att slå sönder nationalstaterna med målet att centralisera all makt och rikedom i ett fåtal händer-bortom demokratins kontroll. Det är hos denna makt-elit som de svenska politikernas lojalitet ligger, inte hos det svenska folket.” skriver Peter Wahlbeck.

Gammal konspirationsteori

Åsikterna som Peter Wahlbeck sprider är varken speciellt nya eller unika. Faktum är att de går långt tillbaka. I Ungern har George Soros anklagats för att vilja byta ut ungerska folket mot arabisktalande folkslag. Här i Sverige har liknande teorier skapats av nazister som påstår att Sveriges mångkulturella samhälle är en judisk komplott som skapades för att förgöra svenska folket. Före detta Nationalsocialistisk Front och nutida Nordiska Motståndsrörelsen har varit vägledande när det gäller spridandet och skapandet av antijudiska konspirationsteorier i Sverige. Det främsta exemplet på det är framtagandet av boken ”Hur Sverige blev en mångkultur” som har kommit att bli något av nazisternas husbibel.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se