Kontakta oss

INRIKES

Här stoppar polisen högerextremisterna

Publicerat

den

STOCKHOLM De högerextrema nationalisterna försökte attackera politiska meningsmotståndare och bråkade med polisen. Nu i efterhand blånekar de till att det ens har ägt rum. Av denna anledning släpper vi nu en video från lördagens oroligheter i Stockholm.

De högerextrema nationalisterna hade manat till samling vid Mynttorget i Stockholm för att protestera mot flyktingar. På plats fanns flera högerextrema profiler och organisationer, däribland fascistiska Nordiska Ungdom, Medborgerlig Samlings riksdagskandidat Katerina Janouch och högerextrema Alternativ för Sverige. Motdemonstranterna gjorde egentligen aldrig något större väsen av sig. De var drygt 50 personer till antal och markerade mest sin närvaro med banderoller. Trots det försökte flera personer ur den högerextrema huvuddemonstrationen skapa bråk.

Aktuellt Fokus har pratat med Loan Sundman som var plats. Enligt Sundman försökte högerdemonstranterna göra flera tjurrusningar mot motdemonstranter. Polisen agerade däremot blixtsnabbt och tvingade de högerextrema nationalisterna till att backa.

– De var ovanligt aggressiva den här gången. Polisen fick gå in rätt hårt för att skydda motdemonstranterna. Det här var nog första gången i mitt liv som jag sett att polisen aktivt går in för att skydda motdemonstranter, säger Loan Sundman i en kommentar.

Se videoklipp nedan!

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se