Kontakta oss

KRÖNIKA

Hata gärna invandrare – men gud nåde om du kritiserar Carl Bildt

Publicerat

den

KRÖNIKA Attackera invandrare och fattiga går bra, men gud nåde dig om du kritiserar den politiska adeln. Så kan man sammanfatta Moderaternas policy kring hur förtroendevalda bör bete sig på sociala medier. Åtminstone om man ser till hur Moderaterna har agerat – och låtit bli att agera – mot riksdagsledamoten Hanif Bali.

Hanif Bali petas från uppdragen som suppleant i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden, rapporterar DN. Anledningen är att Bali riktade öppen kritik mot Carl Bildt.

Att Hanif Bali kritiserade Carl Bildt och kallade honom för erdoganist blev för mycket för Moderaternas partistyrelse. Att Carl Bildt faktiskt har stöttat den turkiska nationalisten verkar inte spela någon roll. Till SVT Nyheter säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att Balis beteende är ”fullständigt oacceptabelt”.

– Så här beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare. Jag har instruerat partisekreterare Gunnar Strömmer och riksdagsgruppens gruppledare Tobias Billström om att omedelbart kalla in Hanif Bali för ett mycket allvarligt samtal, säger han till SVT Nyheter.

Ursäkta min skånska men vad fan snackar Kristersson om? Sen när blev Balis beteende mot meningsmotståndare ett problem för Moderaterna? År efter år har Hanif Bali spytt ur sig både det ena och andra mot meningsmotståndare. Men det är först när Hanif Bali erkänner att vänstern har haft rätt om Carl Bildt som Kristersson sätter ned foten.

Hanif Bali har alltså:

kallat flyktingungdomar för ”barnlajvare”,

önskat livet av afghanska flyktingar,

gjort sig till Putins nyttiga idiot,

skambelagt fattiga människor,

hetsat mot busschaufförer,

förespråkat apartheid för muslimer.

Listan kan göras längre men jag tror nog att de flesta fattar poängen. Spotta gärna på invandrare och fattiga familjer men ge dig aldrig på den politiska eliten. För då är du oacceptabel i Moderaternas ögon. Det säger rätt mycket om hur det gamla högerpartiet fungerar.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se