Kontakta oss

UTRIKES

Hells Angels: ”Rikta inte vreden mot flyktingar – Rikta den mot politikerna”

Publicerat

den

DANMARK| Efter att rasister och högerreaktionära har utnyttjat den ökända MC-klubbens namn i ett slagträ mot flyktingar har Hells Angels tagit ställning i flyktingdebatten – och de gör det genom att angripa politikerna och kapitalismen.

Precis som i Sverige är flyktingdebatten en het fråga i Danmark. Den senaste tiden har rasistiska högeranhängare använt den ökända MC-klubben Hells Angels som ett slagträ mot flyktingar. I samband med en debatt om Hells Angels klubbhus i staden Nyborg började hundratals rasistiska högeranhängare blanda sig i samhällsdebatten på sociala medier. Flera av högeranhängarna försökte få debatten att handla om flyktingar istället för ursprungsfrågan, det vill säga lokalen tillhörande det kriminella MC-gänget och vilka som är välkomna till Nyborg eller ej.

Mantran som, ”Jag bor hellre granne med Hells Angels klubbhus än med ett flyktingboende”, började florera på sociala medier. Något som fick Hells Angels i Danmark att reagera.

I ett pressmeddelande skriver Hells Angels att de förstår att människor känner oro inför att Danmark har tagit emot många människor på kort tid men att det inte finns någon grund till att rikta vreden mot flyktingar. Istället borde man rikta vreden mot politiker och kapitalismen – som har skapat flyktingsituationen från första början.

– Det är inte flyktingarnas fel att de söker sig dit där de kan få ett tryggt och säkert liv skriver MC-klubben i pressmeddelandet.

Angriper kapitalismen

I pressmeddelandet går Hells Angels till hårt angrepp mot de krafter som har skapat de helveten som människor flyr från. Därefter radar de upp exempel på kapitalister och kapitalistiska system, samt givetvis politikerklassen.

Liksom de flesta andra medborgare i landet, anser även många av våra medlemmar att det är oroande att så många flyktingar och invandrare kommer till landet på så kort tid och vad det kan medföra för kulturkrockar. Men med det sagt, det är inte flyktingarnas fel att de söker sig dit där de kan få ett tryggt och säkert liv.

De många välmenande medborgarna bör i stället rikta sin ilska mot de skyldiga till denna för Europa olyckliga situation. Politiker i Danmark och andra EU-länder, USA och Natos aggressiva framfart i Syrien och Libyen, EU: s handelshinder, oljeindustrins missbruk och förgiftning av Afrikas resurser, och inte minst den globala vapenindustrins obevekliga strävan efter nya konflikter.

Läs Hells Angels pressmeddelande här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se