Kontakta oss

UTRIKES

Danska smyckeslagen har inte gett så mycket som en krona

Publicerat

den

DANMARK | Den uppmärksammade lagen som ger danska polisen rätt att plundra flyktingar på smycken och arvegods har inte gett så mycket som en krona. Anledningen är för att flyktingarna är för fattiga och inte har något som kan beslagtas.

Den uppmärksammade lagen som ger danska myndigheter rätt att beslagta smycken och andra värdesaker från flyktingar har hittills inte dragit in så mycket som en krona, det rapporterar danska Metroxpress.
”Rikspolisen kan upplysa att den så kallade smyckelagen för närvarande ej gett anledning till indragelse av pengabelopp och värdesaker”, skriver danska rikspolisen i ett uttalande till tidningen.

Smyckeslagen handlar enbart om symbolpolitik för den danska högerregeringen. Att ge sig på fattiga människor i nöd samtidigt som  skatteflyktingar, riskkapitalister, politiker och andra resursplundrare ostört kan få fortsätta stölderna från av danska välfärden har upprört den danska allmänheten. Men integrationsminister Inger Støjberg och regeringen är nöjda ändå. Det primära målet med lagen var att meddela världen att Danmark inte är ett trevligt land att komma till om man är flykting.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se