Kontakta oss

NOTISER

Hemlösa ockuperar stadshus i Malmö

Publicerat

den

Ny_IMG_0009_ny(2)MALMÖ | EU-migranter som tidigare bodde i Sorgenfrilägret har fortsatt att protestera. Just nu ockuperar de receptionen i Malmö stadshus, i protest mot levnadsvillkoren och den påtvingade hemlösheten.

Migranterna kräver att få tala med Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). För tre veckor sedan när de lämnade över en namninsamling så bad de om ett möte med Katrin Stjenfeld Jammeh. Hon har fortfarande inte svarat på det. Att göra människor hemlösa och försvåra deras levnadssituation är inte en viktig fråga för politikerna. De hemlösa EU-migranterna tycker att nu är det dags att få ett svar. Migranterna vräktes och avhystes av polisen från Sorgenfrilägret för två veckor sedan. Efter det har många valt att fortsätta att protestera utanför stadshuset i Malmö.

EU-migranterna sitter ner och håller upp plakat med olika texter. ”Vi behöver någonstans att sova” och ”Det är inte bättre för vår hälsa att bo på gatan”, EU-migranterna har flyttats cirka tre meter för att personalen lättare ska komma fram till sina rum. Polis har kommit till platsen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons