HÖGERETABLISSEMANGET| Högerdebattören och lobbyisten Patrik Engellau har publicerat en bisarr debattartikel på högersajten, ”Det goda samhället”. I artikeln framgår det att Engellau vill göra om svenskarna till husbönder.
För att råda bot på arbetslösheten bland flyktingar vill Patrik Engellau att svenskarna ska återgå till förra seklets klassamhälle och delas upp i husbönder och drängar. Enligt Engellau står det mellan det och att fler människor ska få socialbidrag vilket riskerar att krascha hela välfärdssamhället enligt hans senaste analys.
Enligt Engellau har fem miljoner hushåll i Sverige förutsättningar för att låta pigor och drängar göra deras sysslor. Skulle en tiondel av dessa hushåll bli det han kallar för husbönder så skulle arbetslösheten sjunka så pass drastiskt att Sverige skulle lida av migrantbrist.
Dessutom jämför han Sveriges situation med Indien och menar på att så kallade hemmatjänare ska fövänta sig att bli dåligt behandlade. Förutom det ska hemmatjänare inte ha några rättigheter, istället ska de räkna med att bli utsugna.
– En del arbetsgivare är snälla och hyggliga människor medan andra inte aktar för rov att suga ut arbetskraften, men det får arbetskraften räkna med. Den behöver försörjningen. Ett tjänarsamhälle är ett klassamhälle när det är som tydligast skriver han.
Ger råd till framtida husbönder
När man trodde att det inte kunde bli värre går högerdebattören ut och försöker ge tips på hur svenskarna ska kunna bli goda husbönder.
”Man blir inte en bra husbonde – alltså arbetsgivare för tjänare – över en natt. Man lever plötsligt tätt inpå en främmande människa. Det är lätt att hetsa upp sig och bli irriterad. Jag vet inte hur många utgjutelser över tjänarproblem jag hört från svenska kvinnor med utlandsstationering. De sista svenska hembiträdena försvann för över femtio år sedan. Vi har glömt hur man har tjänare.”
Patrik Engellau är styrelseordförande för den högerliberala tankesmedjan ”Den nya välfärden”. En radikal tankesmedja som bland annat vill se mer nedskärningar inom skola, vård och omsorg om de drivs i kommunal eller statlig regi, mer privatiseringar och än mer marknadsanpassningar vilket leder till ökad otrygghet och en negativ samhällsutveckling.
Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se
Lämna en kommentar