Kontakta oss

KRÖNIKA

Högerradikala aktivister skyddar politikeretablissemanget!

Publicerat

den

expo
KRÖNIKA| Högerradikala aktivister från halländska Kungsbacka blev kränkta när den tvärpolitiska gräsrotsrörelsen Tillsammansskapet höll ett uppskattat torgmöte i kommunen för några veckor sedan. Anledningen var för att en av talarna, Alex Bengtsson kritiserade etablissemanget.

Runtomkring i Kungsbacka har högerradikalerna delat ut egenproducerade flygblad som går till angrepp mot Tillsammansskapet och den antirasistiska tidskriften Expo. Det första som möter flygbladsläsaren är ett citat från Tillsammansskapets Alex Bengtsson där han kritiserar etablissemanget. I Bengtssons tal kritiserade han systemtrogna politiker som påstår att det råder resursbrist för att slippa ta medmänskligt ansvar i flyktingmottagningen.

Flygbladet högerradikala aktivister delade ut

Flygbladet högerradikala aktivister delade ut

Högerradikalerna ondgör sig över att Alex Bengtsson tal behandlade den rika överklassen som tjänar på dagens NPM-system och utsugning av arbetarklassen samtidigt som välfärden urholkas ytterligare för varje år som går. Enligt Bengtsson tal är det en självklarhet att även rika människor ska bidra till samhället.

I flygbladet försöker de högerradikala aktivisterna ge sken av att Alex Bengtsson skulle vara kommunist. Något som inte verkar bekomma honom speciellt mycket. När Aktuellt Fokus pratar med Alex under tisdagskvällen skrattar han åt högerradikalernas angrepp och säger att de verkar greppa efter halmstrån. Han tillägger även att de högerradikala är sig lika när det kommer till att försvara överklassens parallellsamhällen där befolkningen oftast vägrar att integreras med den övriga befolkningen.

Varför tror du.att de angriper dig på det här sättet?
– Äsch. Det sticker väl i ögonen på dem när en sketen gammal yrkesfiskare från Frillesås pekar på självklarheter som varje människa kan se, säger Alex Bengtsson till Aktuellt Fokus.

Enligt Alex råder det inget tvivel om att högeraktivisterna är ärliga med sitt stöd till etablissemanget.
– Det har ju varit känt sedan länge att dom här gossarna framförallt är intresserade att splittra vanligt folk. Deras lojalitet ligger ju någon annanstans och det är ju inte direkt hos pensionärer, flyktingar, undersköterskor, lagerarbetare, småföretagare och andra hederliga människor som försöker få ekonomin att gå ihop, säger han till Aktuellt Fokus.

Bakom flygbladet står den högerradikala gruppen ”Nej till asylboenden i Kungsbacka kommun”. En grupp som bland annat har hängt ut och hånat människor med betalningsanmärkningar. Initiativtagaren är bland annat den före detta SD-politikern Mattias From som uteslöts från partiet efter antisemitiska utspel mot den egna partistyrelsen 2012. Efter utslutningen började From skriva för den fascistiska veckotidningen Nationell Idag och har bland annat synts till på tillställningar kring den neofascistiska så kallade identitära rörelsen. Under sin tid som SD-politiker hade From även kontakt med den neofascistiska organisationen Nordisk Ungdom.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons