Kontakta oss

INRIKES

Ines Uusman (S) till försvar av 65 miljoner i pension: ”VD:n får inte bli fattigpensionär”

Publicerat

den

INRIKES | Bensinstationskooperativet OK har delat ut en pension till vd:n på sammanlagt 65 miljoner. OK drivs kooperativt och ägs gemensamt av nära en miljon svenskar. Göran Lindblå var en av kooperationens tungviktare som vd i OK ekonomisk förening och en rad andra betydande poster. När han gick i pension vid 60 års ålder förra året kom belöningen från OK. Då utlöstes en mycket guldkantad pensionsavtal som innebär att han sammanlagt kan plocka ut närmare 65 miljoner kronor om Göran blir 85 år gammal.

Socialdemokratisk minister försvarar helhjärtat VD:ns pension
Skandalen hade kunnat stanna där. Men förra S-ministern Ines Uusman gick ut och försvarade beslutet med att ”han inte kan vara fattigpensionär” när storleken på pensionen kritiserades. Hon försvarar den tidigare vd:ns pension som ger honom en pension på 2,8 miljoner årligen under de fem första åren och därefter 2,5 miljoner per år livet ut.

– Jag tycker inte att det är ett särskilt dyrt pensionsavtal. Jag får också mycket pengar när jag går i pension. Det är klart att vi alla får en större klumpsumma ju längre vi lever. Och jag tycker inte att vi ska ha en vd som ska bli fattigpensionär, säger Ines Uusmann.

Det sticker i ögonen på många eftersom vi har en massa fattigpensionärer som ligger under fattigdomsgränsen som är 11 100 kronor i månaden med en stor klump i magen att få ihop utgifterna medan andra plockar ut miljoner i pension.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se