INRIKES

Ines Uusman (S) till försvar av 65 miljoner i pension: “VD:n får inte bli fattigpensionär”

INRIKES | Bensinstationskooperativet OK har delat ut en pension till vd:n på sammanlagt 65 miljoner. OK drivs kooperativt och ägs gemensamt av nära en miljon svenskar. Göran Lindblå var en av kooperationens tungviktare som vd i OK ekonomisk förening och en rad andra betydande poster. När han gick i pension vid 60 års ålder förra året kom belöningen från OK. Då utlöstes en mycket guldkantad pensionsavtal som innebär att han sammanlagt kan plocka ut närmare 65 miljoner kronor om Göran blir 85 år gammal.

Socialdemokratisk minister försvarar helhjärtat VD:ns pension
Skandalen hade kunnat stanna där. Men förra S-ministern Ines Uusman gick ut och försvarade beslutet med att ”han inte kan vara fattigpensionär” när storleken på pensionen kritiserades. Hon försvarar den tidigare vd:ns pension som ger honom en pension på 2,8 miljoner årligen under de fem första åren och därefter 2,5 miljoner per år livet ut.

– Jag tycker inte att det är ett särskilt dyrt pensionsavtal. Jag får också mycket pengar när jag går i pension. Det är klart att vi alla får en större klumpsumma ju längre vi lever. Och jag tycker inte att vi ska ha en vd som ska bli fattigpensionär, säger Ines Uusmann.

Det sticker i ögonen på många eftersom vi har en massa fattigpensionärer som ligger under fattigdomsgränsen som är 11 100 kronor i månaden med en stor klump i magen att få ihop utgifterna medan andra plockar ut miljoner i pension.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. sven karlsson

  2015-05-31 den 11:33

  Finns bara en sak att säga avgå och skäms. Är det en typisk sosse så är partiet illa ute. Undrar om Ines vet vad en fattigpensionär är förnågot.Hoppas att båda får en kort pensionstid så att det blir för dyrt för de som betalar ut pensionen.

 2. Kajsa

  2015-05-30 den 12:45

  Då hoppas vi att både Ines och Göran inte blir så gamla. Det är ingen garanti att få förbli frisk fast man är rik.
  Ines borde skämmas ögonen ur sig för både uttalandet om fattigpensionär och hycklandet i \”bekämpa fattigdomen i världen\” organisationer.

 3. Kurt Söderberg

  2015-05-30 den 09:57

  Den människosyn som IU gör sig till tals för är att sparka alla fattigpensionärer i skrevet. AVGÅ och lämna organisationen OK omedelbart. Din syn på fördelningen av ekonomi är en skam för en socialdemokrat.
  Kurt Söderberg OK medlen sedan 1967.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp