Kontakta oss

INRIKES

Löfven flydde bakvägen – ville undvika demonstration

Publicerat

den

FLYKTINGPOLITIKEN Under lördagen uppmärksammades den s.k Palmedagen på ABF-huset i Stockholm. När en demonstration för afghanska flyktingar ställde upp utanför byggnaden valde statsminister Stefan Löfven att fly ut bakvägen.

Under lördagen gick Palmedagen, årsdagen för att uppmärksamma Olof Palmes politiska gärning, av stapeln i ABF-huset på Sveavägen i Stockholm. På mötet deltog bland andra LO:s tidigare ordförande Wanja Lundby-Wedin, Anders Ygeman och statsminister Stefan Löfven.

Samtidigt som minnesmötet för Olof Palme samlades en manifestation utanför ABF-huset organiserad av Ung i Sverige, en organisation till största del bestående av ungdomar från Afghanistan. Manifestationen krävde att utvisningarna till det krigshärjade Afghanistan ska upphöra. Flera av deltagarna i manifestationen bar plakat med citat från Olof Palme som ”Solidaritet utan gränser”.

För att undvika konfrontation med de demonstrerande ungdomarna smet Stefan Löfven ut bakvägen från ABF-huset. I en film som Ung i Sverige lagt upp på sin Facebook-sida kommenterar de statsministerns agerande:

-Det är respektlöst. Det är oacceptabelt. Vi vet att många socialdemokrater är med oss. Varför tar inte statsministern ansvar? Vad skulle Palme gjort?

-Det är respektlöst och faktiskt fegt. Det måste jag säga. Jag hade förväntat mig att han åtminstone skulle komma förbi och kasta en blick på manifestationen. Det är oerhört respektlöst, jag förstår inte. Han gick tydligen ut bakvägen.

 

Läs också: Unga afghaner kräver höjda pensioner för landets pensionärer

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se