Kontakta oss

NOTISER

Inga resursbrister när adelns barn får skattebetalda lyxpooler

Publicerat

den

estelleKLASSAMHÄLLET| Samtidigt som regeringen talar om resursbrist och inför besparingar på vanligt folk ska treåriga prinsessan Estelle ska få en egen skattebetald lyxpool att plaska i på Öland under somrarna.

Samtidigt som politikerna påstår att det råder resursbrist för att hjälpa flyktingar och ta hand om hemlösa har apanaget till kungafamiljen ökat. Ett hyllningsreportage från den liberala kvällstidningen Expressen i ett flygplan över kronprinsessans sommarägor på Öland visar att skattemiljonerna används väl. Nu har 3-åriga prinsessan Estelle fått sin egen lilla lyxpool att bada i.

Enligt Expressen kostar poolen som lägst 300 000 kronor och om den är av mosaik och har ett eget reningsverk kan summan landa på uppemot en miljon kronor. En kostnad som hade kunnat ge cirka 40 hemlösa boende under vinterhalvåret. Politikernas ständiga mantra är resursbrist och besparing – ett mantra som ska gälla för alla behövande men aldrig för den rika samhällselit som lever lyxliv på våra skatteresurser.

Se Expressens reportage nedan

Text: Redaktionen
Foto: Bengt Nyman

redaktionen@aktuelltfokus.se