Kontakta oss

ARBETSLIV

0 kr i sommarersättning för akutpersonalen – 100 000 kr i bonus för cheferna!

Publicerat

den

NORRKÖPINGSommarersättningen för vårdpersonal som gick in på extrapass under sommaren drogs in. Samtidigt fick två chefer på akuten 100 000 kronor var för att ha telefonjour.

Ilskan hos vårdpersonalen är stor på Vrinnevisjukhusets akutmottagning i Norrköping, skriver Norrköpings Tidningar. Två chefer på akuten fick 100 000 kronor var i ersättning samtidigt som ledningen tydligt sade till vårdpersonalen att det inte fanns några pengar till sommarersättning. Chefernas fick denna stora bonus då deras chefsarbete utökades med det betungande arbetet att svara i en telefon några timmar om dagen under sommaren.

Personalen på akutmottagningen som slet hårt under sommaren känner att ledningen gick bakom ryggen på dem.

Tidigare somrar har vårdpersonal som tagit extra pass under sommaren fått ett ekonomiskt tillägg, en sommarersättning. Det gäller all vårdpersonal inom Region-Östergötland. Men inför förra sommaren tog regionpolitikerna bort sommarersättningen för vårdpersonalen trots att det fortfarande saknades personal på vissa avdelningar.

Följden blev att ledig personal på akutmottagningen beordrades in trots att många sjuksköterskor redan låg högt när det gäller övertid och hade haft en tuff vinter och vår. I vissa fall tvingades de till och med arbeta dubbelpass, det vill säga jobba 19 timmar på raken.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se