Kontakta oss

EKONOMI

Isabella Löwengrip inleder affärer med Saudiarabien

Publicerat

den

SAUDIARABIEN/SVERIGE Kändisbloggerskan tillika företagaren Isabella Löwengrip släpper sminkkollektion i Saudiarabien. Beslutet att göra affärer med den extrema islamistdiktaturen har rört upp starka känslor bland hennes följare.

Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, har gått ut med att hon tänker börja göra affärer i den extrema islamiststaten Saudiarabien. Enligt Löwengrip kommer Saudi bli hennes åttonde marknad. Till sitt försvar skriver hon att det är bättre att försöka påverka landet genom att driva bolag än genom bojkott.

”Man kan ju tänka på två sätt, antingen bojkottar man för att visa statement eller så tror man på att man gör större skillnad genom att vara på plats, driva bolag”

Isabella Löwengrips försvar har använts av den liberala och konservativa högern i åratal. Detta har bidragit till att staten fått ökad legitimitet och kunnat fortsätta sitt omfattande kvinnoförtryck och sin inhumana behandling av civilbefolkningen.

Saudiarabiens kvinnoförtryck sker i enlighet med statens wahabitiska tolkning av islam – en extrem tolkning som man har politiserat och fört in i statens rättssystem.

Saudiarabien är inte bara en av världens största oljeimportörer utan även en av världens största jihadistexportörer. Landet uppges bland annat vara den ekonomiska motorn när det kommer till sponsring av internationell terrorism. Saudiarabien kallas ofta för lagliga Islamska Staten eftersom deras styrelseskick och inhumana politik är som en kopia av den extrema terrorrörelsen.

Isabella Löwengrip må tro att hennes sminkkollektion och kapitalism gynnar den saudiska kvinnokampen; i verkligheten blir kvinnor till och med bortcensurerade i Ikea-katalogen. Kvinnor får dessutom inte visa sina ansikten offentligt.

Löwengrips affärer i islamistdiktaturen har rört upp känslorna bland hennes läsare. I kommentarsfältet till hennes blogg skriver bland annat signaturen ”KOM IGEN” följande;

”Ni kommer inte som representanter för ett vinstdrivande företag ha råd med att kritisera den nuvarande regimen och kvinnors utsatta ställning där. Det behövs politiska påtryckningar och ja, tydliga ställningstaganden om att man inte investerar pengar i diktaturer där mänskliga rättigheter inte respekteras. Vilken lam ursäkt för att etablera er där. Isabella har förresten en bloggkollega där som nyligen dömdes till 1000 piskrapp. Han kommer säkert få ett fantastiskt liv så snart LCC börjar kränga torrschampon och handkrämer i saudiska köpcenter. Marknaden löser allt, eller hur?”

Källa: Saudi och UAE och Mossiga arbetsgivare är snart utdöda

 

Maria Johansson – Foto: LCC
maria.johansson@aktuelltfokus.se