Kontakta oss

NOTISER

Israels premiärminister Netanyahu skyller nazisternas förintelse av judar på palestinierna

Publicerat

den

netanyahu
UTRIKES| Israels premiärminister Benjamin Netanyahu var en av huvudtalarna inför World Zionist Congress. I sitt tal påstod han att Hitler inte vill utrota judarna. Enligt Netanyahu var det palestinierna som implementerade förintelsen för Hitler.

I onsdags talade Benjamin Netanyahu på World Zionist Congress i USA. I sitt tal släppte han ett minst sagt kontroversiellt uttalande där han påstod att Adolf Hitler inte planerade att utrota judarna utan ville enbart utvisa dem. Netanyahu antyder att den palestinska stormuftin Haj Amin al-Husseini var den som skapade idén om förintelsen och gav den till Hitler.

I sitt tal beskriver premiärministern en påstådd konversation mellan Hitler och al-Husseini som ska ha ägt rum 1941. I konversationen ska Hitler berättat att han inte visste vad han skulle göra med judarna varpå al-Husseini ville hindra dem till att återvända till Mellanöstern ska ha sagt åt Hitler att bränna judarna.

Inte första gången

Det är inte första gången Netanyahu skyller förintelsen på palestinierna. Redan 2012 ska han ha fällt liknande uttalanden. Idén om att al-Husseini ska ligga bakom förintelsen har sitt ursprung ur en bok skriven av Wolfgang G. Schwanitz och Barry Rubin. I boken hävdar dem att al-Husseini ska ha pressat Hitler till att utföra förintelsen för att hindra judisk invandring till Jerusalem. Både boken och den påstådda konversationen mellan Hitler och al-Husseini anses vara fabricerade lögner av historiker och forskare inom ämnet.

Se det revisionistiska talet nedan

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se