Kontakta oss

NOTISER

Video| Det israeliska våldet på 13-åriga Ahmad har upprört en hel värld

Publicerat

den

jerusalemvåld221JERUSALEM| 13-åriga Ahmad Saleh Manasra kämpar för sitt liv efter att ha blivit skjuten, grovt misshandlad och förnedrad av Israeliska militärer i Jerusalem. Samtidigt vägrar de israeliska militärerna att ge honom hjälp eller ringa efter ambulans. Istället öser de rasistiska glåpord över honom och ber honom att dö i plågor.

De hemska scenerna från Jerusalem utspelade sig tidigare i veckan och har spridits till miljoner människor världen över. Men i Sverige och i andra Israelvänliga länder har man valt att inte rapportera om fallet som har fått en hel värld att reagera med avsky.

Ville se pojken förblöda till döds

”Skjut honom i huvudet”, ”Låt honom dö” och ”Dö din fitta” hörs i videoklippet. Samtidigt ser man hur 13-åriga Ahmad kämpar för sitt liv och kippar efter andan på grund av skottskadorna i hans kropp. De ofattbara grymheterna som jämförs med ISIS metoder mot icke-salafister kommer i ett läge där den israeliska ockupationsmakten har intensifierat våldet och förtrycket mot den palestinska befolkningen. De senaste två veckorna har den sionistiska staten även vägrat lämna ut kroppar till palestinier som har dödats av polis eller militär. En klar markering mot internationella lagar och mänskliga rättigheter.

Det sionistiska våldet kan skapa en ny intifada

De nya våldsamheterna från Israels sida har skapat en serie motreaktioner mot den militärt överlägsna ockupationsmakten. Desperata palestinier har försökt att möta det Israeliska våldet genom att slå tillbaka ockupanternas stridsfordon och maskingevär med köksknivar och stenar. Mycket talar för att den ansträngda situationen kommer att innebära en tredje intifada, det vill säga ett fullskaligt uppror mot den Israeliska ockupationsmakten. Sedan tidigare har Israeliska staten valt att ge rasistiska högerradikala fritt spelrum med syftet att trissa upp de antipalestinska strömningarna i landet. Strömningar som redan har resulterat i att Israel per definition är att betrakta som en apartheidstat sedan flera år tillbaka.

Se klippet som västvärldens sionistvänliga medier försöker mörka

https://www.youtube.com/watch?v=6ztBr-JvFcQ

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se