Kontakta oss

NOTISER

Bildextra! Grova våldsuppmaningar och rasistiskt hat på SD:s officiella Facebook-sida

Publicerat

den

sdhead22
INRIKES
| Sverigedemokraterna uppdaterade sin Facebook-sida och beklagade sig över otryggheten – Uppmaningar till mordbrand, massdeportationer, rasistiskt, hot hat och våld blev följden.

Tidigare idag slängde Sverigedemokraternas officiella Facebook-sida upp en nyhet från Aftonbladet som beskrev hur en journalist hade jagats iväg i Tensta. 5 timmar senare är kommentarsfältet sprängfyllt av rasistiskt hat och grova uppmaningar till våld.

Bland kommentarerna finns bland annat en uppmaning om att bränna ner hela Tensta. Andra i kommentarsfältet jämförde boenden i arbetarklassområden med djur. Uppmaningar till massdeportationer och kollektiv våldsbestraffning av civilbefolkningen har legat kvar i kommentarsfältet under större delen av dagen.

SD-politiker vill skicka militären på civilbefolkningen

Bland hundratalet kommentarer drar flera näthatare paralleller till nyanlända flyktingar och verkar tro att det är människor på flykt och inte Tenstabor som jagade iväg journalisten ifråga. En kvinna övre medelåldern skriver följande: ”O sånna jävla våldsbenägna vill rövhålet till LÖFVEN att vi ska öppna vårat hem för ALLDRIG det kan han göra själv, så får han vakta så de ej våldtar frugan för dom kräver ju sex.”

En man i tjugofemårsåldern från Göteborg skriver att han hellre betalar för rasistiska mordbränder mot flyktingboenden än vill betala för människor på flykt. ” Finns inte ett enda bevis att SD gjort/eller ligger bakom någon av dessa bränder förra veckan. Men personligen betalar jag ALLA gånger hellre för nedbrunna skolor/lokaler etc, än för skäggiga invällare och dylikt. Inte ett öre ska dem ha. SD 4E” skriver mannen i sitt inlägg.

En stund senare skriver göteborgaren ytterligare ett inlägg: ”Skjut, bomba parasiterna! Det är äckligt sjukt hur Sverige utvecklats… Gott mit uns!”

En 52-årig egenföretagare från Kramfors anser att man ska bomba Tensta: ”Släpp en stor jävla bomb i negertensta, vem fan bryr sig om den soptippen”

SD-politikern Dennis Essgren från Falköping anser att militären och polisen skall bege sig in i arbetarklassförorter med full mobilisering: ”Men detta kan lösas på olika sätt. Mitt är dock lite åt det extrema. Jag skulle utlysa full mobiliserIng av våra soldater aty bistå polisen i dessa områden och inga jävla empati mot aggression”.

De hatiska kommentarerna har anmälts av antirasister till Facebook. Antirasistiska nätaktivister uppger även att de har skickat noteringar till Sverigedemokraterna om våldsuppmaningarna och bett SD att ta bort dem. Trots det har det borgerliga nationalistpartiet valt att ha kvar de aktuella inläggen.

Ett axplock av hatet på Sverigedemokraternas officiella Facebook-sida

sdfb4
sdfb5
sdfb1 sdfb2 sdfb3

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se