Kontakta oss

NOTISER

Borgerlig lobbyjätte sparkar VD efter SD-samarbete – Tappade kunder

Publicerat

den

muvellHÖGERETABLISSEMANGET| Den borgerliga lobbyjätten Kreab sparkar sin VD Markus Uvell. Till Dagens Industri säger Kreabs grundare, Peje Emilsson att beslutet fattades efter att man ansett att Uvell haft svårt att skilja mellan privata och sociala relationer med SD-politiker.

– Man måste kunna ha en professionell bevakning av alla partier. Man måste vara med och påverka, sade Emilsson till DI.

Gav SD kontakter med riskkapitalister

Det har tidigare avslöjats att Markus Uvell var den som hjälpte Sverigedemokraterna att utöka sina kontakter med kapitalet, och i synnerhet med riskkapitalister som verkar inom välfärdssektorn.

Kontakterna har bland annat inneburit att SD har haft hemliga möten med några av Sveriges värsta resursplundrare som exempelvis Vårdföretagarna som företräder företag som Vardaga (före detta Carema Care), Attendo Care och Aleris.

Tappade kunder

Till Dagens Industri uppger Peje Emilsson att beslutet att ge Markus Uvell sparken inte bara berodde på att kontakterna med övriga partier i riksdagens åttaklöver blev lidande. Enligt Kreabgrundaren var beslutet även i högsta grad ett ekonomiskt beslut då Uvell såg till att bolaget förlorade kunder. Bland annat ska Postkodlotteriet ha valt bort bolaget.

Läs även: Jimmie Åkesson mörkar Sverigedemokraternas relationer med kapitaleliten
SD närmar sig borgerligheten – Vill ge mer skattepengar till riskkapitalister
SD ger tummen upp för fortsatt välfärdsplundring

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se