Kontakta oss

INRIKES

Sprängattentat mot asylboende i Landskrona!

Publicerat

den

lakopp1
LANDSKRONA
| Vid 21.40-tiden attackerades ett asylboende på Koppargården i norra Landskrona. Enligt vittnen på plats ska maskerade män ha synts till före detonationen. När Aktuellt Fokus kom till platsen minuterna senare syntes rök på platsen.

Aktuellt Fokus har talat med vittnen och personal som uppger att maskerade män ska ha kastat in något föremål som sedan detonerade och förstörde delar av en balkong.  Brandkåren har varit på platsen och inspekterat. Ett stort antal polispatruller kom till stadsdelen.

Uppdaterat
Vid 22.50-tiden hade polisnärvaron minskat någon men uniformerade poliser finns fortfarande kvar i stadsdelen.

Aktuellt Fokus var snabbt på platsen och kunde bland annat tala med personal på asylboendet. Enligt personalen råder det inget tvivel om att det var en riktad attack. Framför det utsatta huset står ett 15-tal unga asylsökande. Somliga av dem ser nedstämda ut. Andra försöker muntra upp stämningen trots det inträffade.

lakopp
Inte första gången

Enligt grannar till asylboende är det inte första gången som boendet har blivit utsatt. I vintras besköts boendet med raketer och vid andra tillfällen ska även stenar ha kastats på lägenhetshuset där de asylsökande bor.

Till Aktuellt Fokus säger grannarna att det var en kraftig explosion som inträffade och att smällen lär ha hörts flera kilometer. När vi försöker se skadorna på den angripna lägenheten ser vi hur fönster och delar av balkongen har gått i sönder.

lakopp2

 

Artikeln uppdateras.

Text: Redaktionen
Foto: Aktuellt Fokus
redaktionen@aktuelltfokus.se

afreklam